Didactiek on Fleek

 

"Onderwijsprofessionals (naast leraren bijvoorbeeld ook schoolleiders en onderwijsassistenten) moeten goed toegerust zijn – in tijd en vaardigheden – om het beste onderwijs op de basisvaardigheden te kunnen geven en de expertise die ze hebben", aldus de onderwijsminister.

We zijn het hier in het onderwijs allemaal mee eens, maar hoe realiseer je dit? Met het traject 'Didactiek on Fleek' ga ik naast de leraar staan. Wat gaat al goed? Wat kan beter? We kijken naar de didactiek, pedagogiek en klassenmanagement. Het traject is een praktisch, maar theoretisch onderbouwd programma waarmee het vakmanschap van de leraar wordt vergroot en versterkt. 

🌿 Een startgesprek

🌿 Voorbereidingsgesprekken om samen lessen voor te bereiden

🌿 Klassenbezoeken

🌿 Nabespreking van het klassenbezoek

🌿 Wekelijks een Q & A

 

Je kan kiezen uit een kort traject (3-6 maanden) of een lang traject (1 schooljaar)

 

Perfect in te zetten als coaching voor de starter en zij-instromer in het onderwijs!

Dit zeggen anderen over Didactiek in Fleek

 

"Mariëlle is vriendelijk, kundig en legt de nadruk op wat goed gaat. Hierdoor voel ik mij gezien en ben ik gemotiveerd om nog beter te worden. 

We bereidden samen lessen voor, Mariëlle bekeek de lessen en we spraken ze na. Met de tips en nieuwe inzichten kon ik meteen de volgende dag verder.

Mijn lessen zijn beter, effectiever en de leerlingen zijn meer betrokken en taakgericht."

- Anja, Leraar Basisschool De Caleidoscoop-

"Klassenbezoek vond ik altijd spannend. Tot Mariëlle mij heeft laten zien dat het ook anders kan dan beoordelend achter in de klas. 
Ze kreeg na afloop zelfs een tekening van een van mijn leerlingen!"

- Nina, Leraar (Zij-instromer) Basisschool Prinses Beatrix -