Digitale borrels.. leuk of vreselijk?

Eind maart. Ik weet het nog goed. Ik had net mijn dochter opgehaald bij de oppas en samen liepen we naar huis. Ongegeneerd keek ik in de voortuinen van de huizen waar ik langs liep. In één van deze tuinen zat een mevrouw op een bankje voor het huis. In haar ene hand hield ze een glaasje wijn vast. Ze hield hem een beetje ongemakkelijk omhoog en keek ondertussen in de webcam van haar laptop. Met haar andere hand hield ze de laptop vast die op haar schoot stond. Ze glimlachte naar haar scherm. Het was haar eerste digitale vrijdagmiddagborrel.

 

Ben jij team ‘ja gezellig’ wanneer het gaat om digitale borrels? En herken jij je ook in de volgende beschrijving? Je bent sociaal, een echte netwerker, teamgericht en communicatief. Je hecht veel waarde aan vriendschappen, investeert hierin en voelt je op je gemak in groepen. Grote kans dat ‘verbindend’ één van jouw talenten is.

 

Hoeven die digitale borrels voor jou niet zo? En is het voor jou minder belangrijk te investeren in sociaal contact tijdens het thuiswerken? Grote kans dat jouw talent ‘individueel’ is. Jij kan goed alleen zijn en bent selectief in vriendschappen. In contacten met anderen ben jij sowieso eerder wat gereserveerd dan amicaal.

 

Het kan ook zijn dat jij je herkent in beide talenten. Je kan goed op jezelf zijn, maar hebt ook behoefte aan het aangaan en onderhouden van contacten. Je vindt hierin een goede balans. Tijdens het thuiswerken vind je het best leuk om een keertje aan te sluiten tijdens een digitale borrel om al je collega’s te zien. Maar een wekelijkse vrijdagmiddagborrel? Dat hoeft nou ook weer niet.

 

We kwamen thuis. Ik liep de tuin in en zag ze al klaarstaan op de buitentafel: de glazen wijn. Wij gingen ook aan de vrijdagmiddagborrel. Maar dan een fysieke.. met z’n drietjes. Heerlijk!

 

Ps. De talenten ‘verbindend’ en ‘individueel’ horen bij de drijfveer ‘sociabiliteit en contact’. Met de Talentscan krijg jij zicht op deze – en nog 21 andere drijfveren – om zo te weten wat voor jou werkt. Zo kan jij meer doen van waar je goed in bent en behoefte aan hebt. Fabulous you!